Friday

Halloween Fun for Children...Riddles, Quotes, Word Game and Poem

The time is upon us. The weather is starting to get chillier, the leaves are falling, school has started and that can only mean one thing: Halloween is around the corner! This time of year is all spooking a few friends, stocking up with goodies on the big night and having fun. So, here are some ideas to help your children (and you) have a great time this Halloween. Have fun!


Halloween Riddles for All Ages

1. What did Dr. Spook give the witch who had a sore throat?
Answer: Coffin Drops

2. What do Ghost’s wear when their eye sight is failing?
Answer: Spookicles

3. How do you make a witch stew?
Answer: Make her wait!

4. What do lady ghosts put on their skin?
Answer: Vanishing lotion

5. What do you get when you cross a witch with an iceberg?
Answer: A cold spell

6. How do bats learn to fly?
Answer: They take batting lessons.

7. If you worked in a mortuary, what would you call your free time?
Answer: Coffin Break

8. Why do skeletons always catch a cold?
Answer: the get chilled to the bone.

9. What is a vampire's favorite fruit?
Answer: Necktarines


Tombstone Quotes to Make You Giggle

Bonnie Parker (Bonnie and Clyde): “As the flowers are all made sweeter by the sunshine and the dew, so this old world is made brighter by the lives of folks like you.”

Tombstone Arizona: “Here lies Lester Moore; Four slugs from a .44; No Les No More."

Pennsylvania Tombstone, US: “Here lies the body of Jonathan Blake. Stepped on the gas instead of the brake.”

England Tombstone: “The children of Israel wanted bread and the Lord sent them manna. Old Clerk Wallace wanted a wife…and the Devil sent him Anna.”

Massachusetts Tombstone: “Under the sod and under the trees, lies the body of Jonathan Pease. He is not here, there’s only the pod. Pease shelled out and went to God.”

Dentists’ Tombstone: “John Brown is filling his last cavity.” 

Can you come up with more funny or spooky tombstone ideas?


Who Can Make the Most Words?

On a piece of paper write the words “Trick or Treat”. See who can make the most words using only the letters found in the phrase.

Possible Answers: (There may be more, but here are quite a bit to get you started): rock, ate, tick, tack, race, oat, are, rate, crate, car, rack, trace, tart, tort, crater, racer, rice, track, or, tea, tire, ace, ice, ore, tore, rico, roar, kite, tear


Here’s a Halloween poem kids will love:

Witches and Goblins and Ghosts, OH NO
By Sheilah Warner Blackledge 

Out on a night called Halloween
I’m dressed like a dog and my mom’s a queen
The sounds of ghosts make me turn green
I think I’ll run, but instead I scream
The witch over there behind those trees
Put me and mama on our knees
A goblin grabbed me by the arm
It was my friend Jo who meant me no harm
Oh my, oh why do I want to go?
To hear witches and goblins and ghosts, OH NO!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

"Magical Template" designed by Blogger Buster